A polisztirol habbeton

Mi a polisztirol beton?

A polisztirol gyöngybeton cement, víz, polisztirol gyöngy és speciális habképző hozzáadásával készülő habarcs sűrűségű keverék, melyet a habcement előállítására specializált géppel keverünk, mely berendezés a keverés helyétől 100m vízszintes és 30m függőleges távolságon belül a bedolgozás helyére is juttat.

A természetes körülmények között megszilárduló polisztirol gyöngybeton struktúrát tartalmaz. Az alkotó elemek különböző arányú keverésével tág határok közt mozgó testsűrűségű (250kg/m3-900kg/m3) polisztirol gyöngybeton, mely a tiszta habcementnél gyorsabban szilárdul és nagyobb réteg vastagságok kivitelezése a kisebb konzisztencia miatt egyszerűbb. A polisztirol gyöngybeton testsűrűsége alapvetően befolyásolja a termék hőtechnikai és szilárdsági tulajdonságait,és az alkalmazási területeit.

A megszilárdult gyöngybeton tulajdonságai lényeges eltérést nem mutatnak a megszilárdult habcement fizikai tulajdonságaival szemben. Polisztirol gyöngybetont a (nagyobb réteg vastagság, nagyobb lejtés) egyszerűbb és gyorsabb megoldására használjuk.Kevés a terheléssel számolhatunk, pl.:(tetőknél).